Mută inima noastră în rănile Tale

M-aş scutura de toţi şi de toate ca un pom ajuns la maturitate şi, încărcat de prea multul rod, obosit de propria lui productivitate. Mi-aş smulge rădăcinile numai să ştiu că zbor. Poate vi se pare că exagerez şi că are să mă bată Dumnezeu. Dumnezeu este viteaz şi în carele Lui de luptă trece ca un biruitor, dar nu e bătăuş şi nici scandalagiu, aşa că în privinţa Lui nu îmi fac eu griji prea mari.

Fetele ne-au crescut tot mai frumoase, sunt ca nişte stâlpi în casele noastre împărăteşti. Când se plimbă prin grădini, mugurii de pe ramuri îşi scutură miresmele în urma lor şi vântul îşi trece subţire adierea prin părul lor. Picură în văzduh aromă de măr crud. Iată ţara în care curge lapte şi miere. Nu trebuie să mergi prea departe: e chiar la tine acasă. Trebuie păzite bine fetele noastre de zmeii care dau târcoale.

Ce tabără de vară… Am tăbărât cu toţii în vale, la scăldătoarea Betesdei. Oooooh, Doamne, „din când în când” e totuşi prea rar. Am auzit că şi Tu ai tabere întregi de îngeri, legiuni, fă, deci, să treacă toţi îngerii Tăi pe la noi, unul câte unul, pe rând numai să ţină tulburarea asta a apei, că e şi boală şi moarte multă. Mută inima noastră în rănile Tale dacă e adevărat că acolo e vindecare.

Sunt în postura de dinaintea catapultării. Ştiu numele celui mai frumos dintre oameni, pe chiar singurul Fiu al Omului. În timbrul vocii Lui iubirea se exprimă impecabil. După ce ne lepădăm de noi înşine şi de Dumnezeul imaginaţiilor noastre, după ce le vom lăsa pe toate în urmă, nu se poate să nu ni se întâmple ceva cu adevărat nou. Întoarce, Doamne, inima copiilor noştri spre noi şi pe a noastră către ei. Fă Tu cumva ca inimile să ni se privească în ochi.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s