Ştii?

Ştii ce înseamnă să fii un om abrupt, plin de scurtături şi fără ocolişuri? De ce nu şi-a expus Dumnezeu mai pe scurt intenţiile? Era nevoie de o Sfântă Scriptură cât o bibliotecă? Nu ne-ar fi fost suficientă o simplă epistolă? La talentul Lui ar fi putut să ne comunice lucrurile esenţiale chiar şi numai printr-o telegramă, nu?

Ştii ce înseamnă o plimbare în doi pe care o faci dacă ai hotărât-o chiar şi atunci când se anunţă o ploaie mocănească? Ştii ce înseamnă să nu te întoarcă din drum nici o umbră şi să nu te răzgândească tunetele şi fulgerele nici unei furtuni? Nu ăia sunt adevăraţii oameni care dacă pun mâna pe plug merg până la capăt fără să se uite înapoi, întorcând pământul pe dos?!

Ştii ce înseamnă să fii omorât din pricina lui Dumnezeu cât e ziua de lungă? Să nu îţi mai meargă numele că trăieşti măcar că eşti viu pentru ca, mort fiind, să fii pe lista candidaţilor la Înviere. Ştii din câte fire e făcută firea unui om? De ce ne-ar mai mira aşadar funiile care ne leagă fedeleş? Dacă nu ne încheagă una, ne încheagă alta. Poţi fii lapte şi miere, dar dacă celuilalt îi place smântâna şi te alegi cu o bătaie nu te superi, da?

Ştii de cât de puţin e nevoie pentru a transforma toată această povară într-o chestiune imponderabilă?

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s