Chirurgie fără anestezie

Omul vorbea în numele Domnului. Noi eram fericiţi că Dumnezeu mai are prooroci peste care lasă să coboare Duhul Lui şi în sinea noastră (nişte copii naivi, ce vreţi?) ne bucuram la gândul că va veni la noi Mângâietorul.

Dar avea un pumnal în mână cu care înjunghia pe vii şi pe muribunzi, şi (ciudată cruzime!) înjunghia şi pe cei deja morţi de ceva vreme. Nu avea nici un pardon, nici o scuză, ci doar un zapis pe care scria la greu învinuiri. Străfulgerat, mi s-a năzărit că văd pe însuşi acuzatorul fraţilor şi odată cu el întreaga urâciune a pustiirii pârâcioşilor.

Era în aer atâta asprime, încât păream strânşi la judecata de apoi (deşi, în chiar clipa asta, înclin să cred că la judecata de apoi Dumnezeu ne va surprinde cu o faţă aparte a dragostei Sale). Eram bătuţi cu nuiele multe şi de la pupitrul tehnic ni se sugera că, sătul de ale noastre, Dumnezeu, de fapt, e cel ce ne urmărea ca pe nişte jivine periculoase şi turbate, abia aşteptând să apese pe trăgaciul AG-ului.

Eram cu toţii acolo, câtă frunză şi iarbă, neamul omenesc în întregime, mai puţin dreptul Judecător. Ne aminteam vag de făgăduinţele Lui. Păcatele noastre roşii ca şi cârmâzul păreau a ne compromite definitiv viitorul. Iarna cu zăpezile ei albe era un anotimp uitat. Asistam la propria noastră exterminare.

Cineva a spus că e băiat bun chirurgul ăsta, doar că i-ar prinde bine un anestezist. Nouă nu ne mai ardea inima în nici un fel la cât ne fusese de prăjită. Ne orbea propria durere. Ni se topeau oasele de gemetele noastre necurmate, înspăimântaţi că nu va mai rămâne nimic din noi ce să prindă viată la înviere.

Şi atunci, întorcându-se scurt către mine, l-am văzut. Nu avea nici un fel de faţă. Nu era decât un ciob de oglindă din care mă privea rânjetul de nebun al chipului meu.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Chirurgie fără anestezie

  1. convietuire zice:

    Ciobul de oglindă… mereu acelaşi ciob.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s